Tips för billigare flytt

27 800 kronor kostar det att flytta hemifrån om man räknar med nya möbler och utrustning. Detta enligt Konsumentverket, rapporterar Dagens Nyheter i en artikel här. Någonting som även bekräftas i en artikel från Metro. Den summan är ingen rolig summa för den ny-utflyttade. För även utan de extra utgifterna blir det en väldigt stor ekonomisk förändring när man flyttar hemifrån. Vissa ungdomar har kanske betalat en viss hyra hemma varpå smällen när han eller hon flyttar då inte blir lika stor, men det blir ändå mer pengar i och med att man ska köpa sin egna mat och behöver hemförsäkring. Dessutom tillkommer det många flyttkostnader som man inte tänker på, exempelvis elavtal, adressändring, telefon, bredband och tevelicens. Dessutom kan det vara så att en behöver hyra förråd för sina saker i och med att den första bostaden vanligtvis är mycket liten.

Artikeln från Dagens Nyheter som vi länkade till i första stycket menar dock på att man kan komma undan billigare när man flyttar hemifrån och kommer med några bra råd på hur. Som ett exempel kan man, istället för att hyra ett helt förråd, välja att ha ett minilager hos BigEasy eftersom det kan vara ett mer prisvärt alternativ. Andra bra råd har punktats här, så att du lättare ska få ner kostnaden för din flytt:

  • Välj att handla begagnat om möjlighet finns. Visst är det förståeligt att en vill ha helt nytt i sin nya lägenhet, men genom att börja med att handla begagnat från början blir klumpsumman därmed inte lika stor. Du kan dessutom välja att byta ut dina begagnade möbler allt eftersom, när du har sparat ihop mer pengar.
  • Budgetera. När en flyttar hemifrån är det som sagt många utgifter som dyker upp. Att budgetera vad som är viktigast och följa det gör att du inte kommer ha lika stora utgifter i slutet av månaden.
  • Kolla in på Konsumentverket för att få råd och tips på hur du håller en bra budget. Där brukar man vanligtvis även hitta bra mallar för hushållsekonomin.

I sverige är det vanligt att man flyttar hemifrån som ganska ung, därav är det ännu svårare att få ordning på ekonomin. Om du är väldigt ung är det viktigt att du ser till din ekonomi och väljer lägenhet ut efter det. Att bo med en för dyr hyra är ingenting som rekommenderas.