Tänk på grannarna vid inflyttningsfesten

När man flyttar vill man förmodligen ställa till med en riktigt trevlig inflyttningsfest. Dels för att alla nära och kära ska få sen ens nya lya för första gången, men också för att man ska få en massa roliga inflyttningspresenter.

1096593-individual-housebuilding

Tips för att inte störa grannarna

De flesta som precis är nyinflyttade till ett kvarter eller till ett flerfamiljshus är måna om att grannarna ska tycka om en. Därför kan man behöva ha några grundregler för de på festen och tänka på en del saker själv, för att inte göra den första festen i huset till den sista. När man ska ha en fest och har många hus och grannar runt sig, kan det vara en idé att sätta upp en lapp i till exempel trapphuset. Där skriver man om att man ska ha fest och ger ett nummer som grannarna kan ringa ifall de blir störda. Sedan kan man även tänka på att dra ner volymen på musiken när det börjar bli sent och att även kanske flytta festen vidare till någon nattklubb om man vill festa in på småtimmarna. Har man grannar under sig kan en idé vara att be alla gäster att ta av sig klackar och skor. På så sätt slipper grannen under höra gästerna dansa runt.

Det krävs mycket för att bli vräkt

Det krävs dock en hel del för att man ska lyckas bli vräkt från sitt hus om man bor i en lägenhet. Dels kan man åka fast för störningar som försämrar boendemiljön och dels för störningar som kan vara skadliga för hälsan, skriver Dagens Nyheter. Det krävs även att man struntar i att följa styrelsens tillsägelse. Att man har en fest då och då får grannarna dock stå ut med, även om de inte ska behöva acceptera att man har det hela nätterna vid upprepade tillfällen.