Så säljer du en bostad bäst

Om du funderar över att sälja din nuvarande bostad finns det några bra saker att tänka på för att försöka höja värdet inför försäljningen. För att lyckas med försäljningen är det en bra idé att kontakta en bra mäklare. Mäklaren kan guida dig rätt utifrån din bostad och den rådande bostadsmarknaden.

När du ska sälja din bostad gäller det att försöka stå ut i konkurrensen och presentera din bostad på bästa möjliga sätt. För att verkligen lyckas med bostadsförsäljningen är det klokt att kontakta en bra mäklare. När du funderar på att sälja är ett tips att gå in på skandiamaklarna.se/salja och läsa mer om hur det går till att sälja bostad. Sedan kan du kontakta dem för ett förutsättningslöst samtal.

Klassisk husmodell på försäljning på backgrouundInrikta dig på en specifik målgrupp

När du ska sälja är det bra att rikta in dig på en specifik målgrupp. Det är ofta mer givande än att skapa en bostad som tilltalar alla. Fråga dig själv vem det är du säljer till. När du vet det kan du anpassa inredningen efter den gruppen. Exempelvis om du inriktar dig mot barnfamiljer kan det vara värt att kanske göra ett extra rum eller göra om en stor walk in closet till ett barnrum. Försök att i möjligaste mån lyfta fram bostadens potential.

Satsa på styling inför visningen

För att få det bästa priset ska du verkligen satsa på styling. Om du inte vill göra allt själv kan du anlita en inredningsstylist som fixar allt åt dig. Tänk på att det första intrycket en potentiell köpare får av bostaden är viktig. Lägg fokus på att hallen är inbjudande och upplevs stor och rymlig. Om det finns ytskikt i bostaden som är slitna kan det helt klart vara värt att fixa till sådant innan visningen.