Så mycket kostar det att flytta hemifrån

Så mycket kostar det att flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är väldigt roligt för de flesta och ett steg in i vuxenvärlden. Först kostar själva flytten pengar men sedan kommer du få nya och fler utgifter. Det bästa är att spara ihop en större summa pengar som täcker flytten men om det inte finns så mycket pengar kan du låna den summan som saknas.
Att flytta hemifrån är inte bara nöje utan det kostar också en del pengar att flytta.
Hos Brixo kan du låna exakt det beloppet som du behöver. Du får pengarna insatta på ditt konto samma dag som lånet godkänns. Du kan låna trots att du har betalningsanmärkningar. Det är bra att tänka på att inte låna mer än du behöver. Allt du lånar ska du också betala tillbaka. När du lånar är det bra att göra upp en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna. Ett tips är att lägga in återbetalningssumman i din budget den kommande tiden så att du verkligen börjar betala av lånet. Om du tar ett lån är det också bra om du har en fast inkomst eller vet att det kommer komma in pengar på kontot som du kan använda att betala av lånet. Ett fast arbete kan vara en bra idé att ha oavsett lån eller inte när du ska flytta hemifrån.

Engångskostnader när du flyttar

Oavsett om du måste anlita en flyttfirma eller hyra en släpvagn kostar det pengar. En flyttfirma är dyrare än att hyra en släpvagn. Kanske har dina föräldrar en bil som du kan använda? Bensinkostnaden är något du måste ta med i beräkningen. Ta reda på hur lång sträcka du behöver köra och uppskatta hur lång tid flytten kommer att ta för att kunna göra en bra beräkning av kostnaderna. Har du några vänner som kan hjälpa till att bära är det guld värt. Att köpa nya möbler är något som kostar en del. Du kan få ner den kostnaden genom att handla på begagnatmarknaden och kanske har du någon släkting som vill skänka bort ett köksbord eller dylikt. Tänk på att du behöver annan inredning än bara möbler. Du behöver lampor, mattor, köksredskap, sängkläder och andra saker som hör ett hushåll till. Innan du flyttar in i din nya bostad kanske du vill måla eller tapetsera om, det kostar en slant men är en engångsutgift. Kanske ska du hyra din bostad i andra hand och då kanske du måste erlägga en depositionsavgift, en säkerhet under tiden du hyr bostaden.

Kostnader med en flytt:

  • Flyttfirma eller bil plus släpvagn.
  • Nya möbler och husgeråd.
  • Målning eller tapetsering.
  • Försäkringar.
  • El, bredband och telefoni.

Nya månadsutgifter

Mat är en kostnad som tillkommer när du bor ensam eller i kollektiv. Det är en utgift som du har varje månad. Ett tips är att planera dina måltider och göra matlådor. När du flyttat till en ny bostad tillkommer el, bredband och mobil något som du kanske inte har haft jättestor insyn i om du bott hemma. Försäkringar är också en utgiftspost som kanske blir ny för dig. Du bör alltid ha en hemförsäkring. Se över vilken typ av försäkringsskydd som passar dig bäst och jämför sedan mellan olika försäkringsbolag.