Renovera innan flytt och tjäna pengar

Renovera innan flytt och tjäna pengar

Tidigare fanns det stora pengar att tjäna på bostadsmarknaden, inte minst om man bodde i Stockholm och renoverade bostaden. Men nu undrar nog många – lönar det sig verkligen att renovera bostaden inför en försäljning?  – Det går fortfarande att tjäna pengar på att köpa, renovera och sälja en bostad. Men det gäller att man har koll, säger fastighetsmäklare Anders Lewén som arbetar för Svensk Fastighetsförmedling.

Så står det i en artikel vilken handlar om att öka värdet av sin bostad innan man flyttar. Och det är  verkligen intressant, speciellt om en är en av de som gå i flyttankar. För visst vill man öka värdet på sin bostad så mycket som möjligt, och om renovering kan göra att man går upp en hel del är det klart värt  en investering. Sen får en såklart se till vad själva renoveringen skulle kosta mot vad en skulle tjäna vid försäljning – men det vanliga verkar ju vara att det faktiskt ger en skillnad vilket resulterar att man går i plus. Om du ska renovera din bostad kan det vara smart att kolla ordentligt också vad som behövs. Byggupplysning för renovering av hus är någonting som starkt rekommenderas, eftersom det där finns en mängder av råd att få.
Det är dock bra att vara medveten om att inte all renovering gör skillnad (eller jo det kanske det gör, men inte markant skillnad) utan man ska fokusera på vissa ytor för att få upp priset så mycket som möjligt. Här kommer en lista över vilken renovering och inredning som ökar värdet på din bostad.

Om det är en bostadsrätt:

  •  Renovera badrummet! Hela 37 procent anser att de ökar värdet på bostaden.
  • Måla om! Genom att du målar om kommer bostaden att se fräschare och nyare ut, vilket helt klart kommer att locka flera vid en budgivning. Bäst är att måla i neutrala färger, vilket passar  alla sorters människor.
  • 16 procent anser att ett nyrenoverat kök är viktig vid köp av ny bostad, så visst kan det vara värt att lägga några kronor på en köksrenovering – men det är inte det viktigaste om du ska höja värdet!

Om det är en villa:

  • Vid renoverat badrum i villa är det 26 procent som anser att det är  viktigt, så det kan självklart vara värdefullt att investera i.
  • Miljö- och kostnadseffektiv uppvärmning anser 26 procent vara viktigt när de ska köpa en villa, och det är helt klart värt att se över.
  • 22 procent ser till vikten av ett renoverat kök vidd köp av hus och villa, så det kan absolut vara någonting som behövs göras, beroende på hur köket ser ut från början såklart.

 

Sen finns det självklart småsaker du kan göra också, så som att se till så att bostaden är ljus och fräsch i sin inredning. Att ha en egen styling lockar också många – men det är vitkgit att det inte blir för annorlunda. Utöver detta är det självklart viktigt att styla lägenheten med doftljus och blommor när det är dags för visning, samt att se till att det är stilrent.