När kontoret ska flytta

Att flytta kan vara påfrestande, oavsett om man ska flytta ensam, med familjen eller på kontoret. Men jobbigast är det nog om man ska flytta ett helt kontor själv, eftersom det då är så otroligt mycket saker. Och just nu är det många kontor som flyttar, vanligen från city ut till en ort där hyran är mindre. Så här står det i en artikel från Dagens Nyheter:

En rad stora kontor flyttar från city de närmaste åren för att få bättre arbetsmiljö och lägre hyra. Flyttlassen lämnar stora tomrum i en rad stora kontorsfastigheter.

 Saker som underlättar flytten

Det får helt klart tankarna att gå till alla de stackars receptionister som just i  detta nu sitter med mängder av flyttlådor som ska markeras och tejpas igen för att allting ska gå så smidigt som möjligt. Självklart är det ju så att receptionisten inte gör allt själv, han eller hon har mer än troligt en flyttfirma som hjälp, men den måste ju också administreras, eller hur? Alla som har varit med om en kontorsflytt vet hur slitigt det kan bli för den ansvariga, och det är nog många som är glada över att de slipper vara den som har hand om flytten. Sen finns det ju annat som underlättar också, exempelvis om man har allt material, som underlättar. Axonprofil säljer packtejp vilket är perfekt att använda när kontoret ska byta lokal. På så vis kan man enkelt se vilka lådor som ska till olika avdelningar, om man nu har så. Att det står företagsnamnet på packtejpen är ju också någonting som är snyggt, men främst är det bra för att man kan använda sig av olika färger. Exempelvis orange packtejp till kökslådorna, och blå packtejp för de lådor som ska till företagets kundservice. Ni förstår tanken! Att hitta lösningar som underlättar flytten är vad som kan göra att det blir kalas istället för kaos.