Hitta det nya nätverket

En smart sak kan vara att åka dit och vara där ett tag för att känna av. På så vis kan du också kolla in eventuella ställen att bo på smart känna av den nya arbetsplatsen. När man ska flytta till en ny ort där man kanske inte känner några är det viktigt att man har tänkt igenom beslutet ordentligt, och just därför är ett besök i staden väldigt bra innan.

Så skrev vi i ett tidigare inlägg som handlar om hur viktigt det är att ta en titt på den nya platsen du ska flytta till när du flyttar hemifrån innan du faktiskt genomför flytten. Men det finns en sak till som vi vill ta upp när det handlar om att flytta till en ny stad eller liknande, och det är följande frågeställning: Hur gör jag för att skapa ett nytt socialt nätverk när jag flyttar till en ny plats?

Vi kan väl börja genom att göra antagandet att du har någonting som du ska göra på den nya platsen du ska flytta till. Det kan handla om en utbildning, ett nytt jobb eller någonting annat, men säkerligen har du väl någon plan på vad du ska göra? Där kommer du förmodligen att träffa en del människor som du kan börja knyta kontakter med, och har du tur hittar du dessutom flera likasinnade att umgås med. Och hittar du inte tillräckligt många att umgås med där är det bara att signa upp sig på ett gäng olika aktiviteter och börja socialisera! Bugg, kampsport, handarbete eller drejning, vad du än hittar är det ett bra sätt att skaffa vänner.