Hemma bra men borta bättre?

En av de största utmaningarna när man flyttar utomlands är att känna sig som hemma även på nya platser. Vissa länder faller man för direkt. Vissa människor känner sig hemma oavsett var i världen de ät. I dessa två situationer så kommer inte hemlängtan att bli något problem. Men för många kan det bli en omställning att flytta utomlands som man inte riktigt har räknat med. Oavsett hur man flyttar kommer man flytta med mentalt bagage.

Ta med säkerheten i flytten

Man har ju hört att säkerheten och standarden på bostäder utomlands inte är densamma som i Sverige. Så vad ska man göra, ta med sig de produkter som saknas, som en säkerhetsdörr från Prodoors.se, eller ska man bygga ett helt nytt hus på plats enligt de standarder man är van vid? Ska man bo själv kommer det kännas betydligt mer tryggt med en hederlig, svensk säkerhetsdörr. Grannarna kommer kanske kolla konstigt på en i början. Men det priset kan vara värt att betala, om det är vad som krävs för att man ska känna sig som hemma.

Extraknäcka för att testa nya livet

Vill man flytta och testa på ett helt nytt jobb, men känner sig lite osäker kring hur det nya livet kommer att bli och om det kommer att passa- kan det vara bäst att först testa en lättare variant. Som vikarie eller tillfälligt anställd. Utomlands finns det gott om arbeten som endast behöver fyllas upp för en stund. Under år 2010 hade invånare exempelvis chansen att extraknäcka som en berömd sjöjungfru:

”Har du alltid drömt om ett liv som sjöjungfru? Nu har du chansen – i 15 minuter. Danmarks och Köpenhamns stolthet, ”Den lille havfrue”, är nämligen ute och reser och behöver en vikarie.
Den kända statyn har lånats ut till världsutställningen i Shanghai. Under tre veckor är det därför fritt fram för ersättare att sitta uppkrupna på stenen – som har flyttats från vattnet vid Langeline in till Nyhavn.”