Grattis alla studenter

Nu är det studenttider och många glada ungdomar förbereder sig på att ta sina första steg in i vuxenvärlden. Det är inte en enkelt övergång. När man slutar gymnasiet ska man snabbt hitta ett jobb för att kunna ha en inkomst, likaväl som man också ska hitta en bostad. Som tur är brukar det  vanligen gå smärtfritt. Att bli vuxen innebär mycket ansvar, och det är många som kan känna en viss tyngd när de lämnar skolan bakom sig. Vissa fortsätter att studera på högskola eller universitet, kanske för att de inte vet vad de vill jobba med – eller för att de vet exakt. Likaväl är det många som börjar jobba, för att de inte har någon aning om vad de ska studera. Inget är rätt eller fel, utan det handlar om att känna av vad som är bäst. Det är också i den här ålder som många flyttar hemifrån, och om du ska på en studentmottagning och fira av en student är det ett säkert kort att köpa heminredning och vettiga saker som behövs i en ny bostad. Att exempelvis beställa hem köksredskap Kitchentime är en smart sak. Där finns mängder av bra alternativ till han eller hon som ska flytta hemifrån. Exempelvis kan du köpa köksredskap, köksknivar, roliga köksmaskiner som till exempel en ravioliform eller varför inte en pastamaskin? Det finns verkligen mycket att köpa, men det är klart – är det någon som ska flytta hemifrån är det kanske mer prioriterat med porslin och glas, sådant som behövs, snarare än det roliga.

Hjälp ungdomarna

Det gäller också att hjälpa ungdomarna att komma in i vuxenlivet. Det kan vara så att de känner sig som vuxna, men det är ett stort kliv att gå från att bo hemma hos sina föräldrar till att bo själv. Många är det nog inte som är medvetna om hur mycket det faktiskt kostar med mat, el och andra räkningar. Det kan snart komma som en chock, och då gäller det att du som vuxne går in med en hjälpande hand. Det är också viktigt att du hjälper till så att flytten går smidig, så att ungdomen inte känner att hon måste belasta allting själv.

En billigare flytt

Sen ska man komma ihåg att det går att få det billigare att flytta  hemifrån. Många är det som köper allting på en gång och då blir det (enligt en uträkning från Konsumentverket 2012) runt 27800 kronor. Det är inte många som har möjlighet att spendera de pengarna, men man kan som sagt gå runt detta. För det första ska man komma ihåg att inredning tar tid. Kanske behöver du inte handla allting du önskar på en gång, utan välj istället ut det viktigaste. Sedan kan du också handla mycket begagnat. Kolla gärna igenom den här artikeln från Dagens Nyheter, den tar upp fler knep om hur man kommer ner i kostnad när det är dags att flytta hemifrån.

Med detta sagt vill vi önskar alla studenter välkomna in i vuxenlivet – nu finns det ingen återvändo!