Förenkla flytten med flytthjälp

Det är ett stort steg att lämna familjehemmet och flytta hemifrån för att påbörja sitt eget liv på egna ben, men tänk på att själva flytten är rätt stor i sig att ta tag i. Här är några tips att tänka på för dig som vill genomföra flytten så smidigt som möjligt.

När det är dags att flyga ut ur boet är det många saker att tänka på och många saker att ta tag i. Så varför inte göra det enkelt för sig och låta mamma och pappa slippa konka möbler och prylar? Ska du flytta inom huvudstaden kan du till exempel boka flytthjälp på flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ och då kan du till och med be föräldrarna lämna hemmet så att du och flytthjälpen kan flytta ifred. Tänk bara på så att ni kommit överens ordentligt om vilka möbler du får och inte får ta med dig så det inte blir onödiga bråk. Men börja med att packa smart genom att bara ta med dig de saker du faktiskt behöver och tänk över vad det är för prylar du behöver köpa, till exempel en ny säg och kanske ett matbord? Metro mode har listat hela åtta olika saker som är viktiga veta när man flyttar hemifrån och som kan vara bra att lägga på minnet – till exempel att du kommer behöva köpa all mat själv, sköta all städning, tvätten och att du i början kommer känna dig ensam ibland.

”Om du tidigare bott hos dina föräldrar kan de nya kostnaderna komma som en överraskning. Hur ska du veta om pengarna kommer att räcka till? Innan du skriver under ett hyreskontrakt bör du räkna ut vad de totala boendeutgifterna kommer att vara. Räkna med alla dina fasta kostnader. Vatten- och elavgift, telefonabonnemang, internetabonnemang, hemförsäkring och hyra.” läs fler saker som är viktiga att tänka på här.

När ska man flytta?

I en undersökning som gjorts på uppdrag av en fastighetsmäklare så tycker de flesta att det är dags att flytta hemifrån när man är runt 21–23 år och flera tycker att föräldrarna ska bistå ekonomiskt. Men visst skiljer det sig från län till län. Till exempel i Stockholm är bostadspriserna höga och bostadsköerna långa, och då blir det nästan en förutsättning att föräldrarna går in med finanser. Däremot i Värmland säger 27 procent att man inte hjälper sina barn ekonomiskt alls och i Uppsala län är det 12 procent som inte hjälper sina barn. Så det varierar.