Fördelar med blancolån vid flytt

Fördelar med blancolån vid flytt

Det finns en nackdel med alla lån: de kostar pengar. Vissa mer än andra. Dessutom är det rätt svårt att bli beviljad ett större lån om du inte uppfyller alla bankernas kriterier. Det börjar bli allt vanligare att folk tar ett blancolån för att kunna erbjuda den större banken en insats till ett bolån. Tänk om att alla blancolån inte fungerar likadant, välj till exempel ett som inte kostar förrän du begär själva uttaget.

Även om blancolån i princip fungerar likadant hos alla långivare så finns det en del väsentliga saker som skiljer dem åt. Euroloan tar till exempel inte betalt för lånet du har tagit om du inte använder det. Därför kan det vara smart att ta ett blancolån hos dem om du ska ha dem till något du inte vet om det kommer gå igenom än. Fördelen är också att de är lätta att få och det går snabbt för dem att göra en bedömning. De ligger ”passivt” och väntar bara på att du ska begära uttag när du väl behöver dem, och då hamnar de på din vardagsbank. Här kan du läsa mer om blancolån hos Euroloan.

Ja, det sägs att det är köparens marknad just nu i Stockholm. Det bekräftas av aftonbladet, di.se och expressen, och vad beror det på? Många menar att det är amorteringskravet som gör att färre har möjlighet att ta samma stora lån som tidigare. Experterna är oeniga om det är en pågående trend som kommer fortsätta länge eller om det snart kommer neutraliseras, men många menar att det är ”köparens marknad” just nu.

Blancolån kan tas i mindre summor

Är det inte bolån du vill ha med hjälp av ett blancolån kan det komma att behövas om du till exempel flyttar till en större lägenhet och behöver köpa nya möbler. Då kan du behöva fylla på med eventuellt fler pengar men kanske inte behöver låna 50 000 på en gång. Då kan även ett sådant typ av blancolån fungera bra, eftersom du bara betalar utifrån hur mycket du verkligen tagit ut.

Tänk dock på att inte låna mer än vad du behöver! Även fast räntan sjunker i förhållande till hur mycket du lånar (ju mer du lånar desto mer sjunker räntan) så är det fortfarande mer pengar du ska betala tillbaka sen.