Flytta till Sydamerika

Flytta till Sydamerika

Om du ska flytta till Sydamerika eller funderar på att flytta dit så finns det massor av saker att upptäcka i flera olika länder. Sydamerika är en vacker och exotisk världsdel som består av många länder, fantastiska kulturer och enastående natur och djurliv. Ett speciellt tips är att upptäcka Peru och Ecuador på kuppen!

12870347-galapagos-tortoise

Sydamerika är en stor världsdel som representerar den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten. Sydamerika har Stilla havet på sin västra sida, Atlanten på den östra, Antarktis på söder sida och på den norra sidan ligger Karibiska havet. Sydamerika är relativt stort, dess yta utgör ungefär 3,5 procent av jordens totala landyta. Om man funderar på att flytta till Sydamerika så finns det såklart många platser att bosätta sig på, men det handlar såklart om vart man vill bo, vart jobb och bra bostäder finns. Man ska dock undvika de delar där det politiskt instabilt och osäkert.

Resa till Ecuador och Peru

Ecuador är ett land värt att besöka. Det är en stat i nordvästra Sydamerika nära ekvatorn. Landet har fått sitt namn eftersom landets norra del skär igenom ekvatorn. Ett hett tips är att besöka Galapagosöarna, som faktiskt tillhör Ecuador. I Aftonbladet kan man läsa om hur det amerikanska resemagasinet Travel & Leisures läsare utsåg Galapagosöarna till världens bästa ö och mest sevärda ö i en stor pristävling från år 2008. Och än är garanterat något värt att se även idag. Det finns paketresor på http://www.tailormadeperu.se/peru-resor/kombinerade-lander/peru-och-galapagos där man får chansen att upptäcka ett stort antal öar och platser i Peru och på Galapagos. Vilken dröm, eller hur! Resorna är skräddarsydda och du kommer utan tvekan få en upplevelse utöver det vanliga. När man ändå resor runt kan man ju lika gärna passa på att uppleva fler platser samtidigt. Sevärdheter i Peru är enligt en artikel i Svenska Dagbladet Staden Cuzco som ligger på 3400 meters höjd som har kopplingar till inkafolket och med utgångspunkt där finns det möjlighet att vandra inkaleden som finns där till ökända Machu Picchu. Berget Colca Canyon, Nazcalinjerna och Amazonasdjungeln samt nationalparken Manu, som också är saker värda att se i det vackra Peru.

Häftiga djur att se på Galapagos

Galapagos är känt för sitt djurliv och den enastående naturen, läs mer. Här är några av de magnifika varelser som lever där:

  • De stora Galapagossköldpaddorna
  • Sjölejon
  • Havsleguaner
  • Fregattfågeln
  • Pingviner