Flytta hemifrån? Fixa ett mysigt hem!

Flytta hemifrån? Fixa ett mysigt hem!

Att flytta hemifrån är ett stort steg. Förutom att lära sig att stå på egna ben i livet, handlar det också om att hantera många praktiska ting. Du behöver ha möbler och husgeråd för att kunna leva och fungera i din nya bostad. Men det är också viktigt att du trivs i ditt nya hem.

För många som flyttar hemifrån består inredningen av en blandning av ärvda och nyinköpta ting, och det kan vara utmaning att få hemmet att kännas hemtrevligt. Här tipsar vi om några enkla knep för att göra din första bostad lite mysigare.

Textiler gör rummen ombonade

Anledningen till att ett rum känns kalt och tråkigt är oftast att det saknas textiler. Med textiler menas kuddar, gardiner, plädar osv. Satsa därför på att hänga upp gardiner i alla rum. Förutom att rama in fönstret bidrar de till att förbättra akustiken i rummet. Med gardiner slipper du den ödsliga känslan som ekon framkallar. Det är inte sällan som det första hemmet består av en brokig samling möbler i olika färger och träslag. Därför är det praktiskt att köpa vita gardiner, t.ex. här: https://www.rosahuset.com/kategori/Vita-gardiner, eftersom vitt går att kombinera med allt. Kuddar i sängen och soffan medverkar också till hemtrevnad. Köp billiga kuddar eller sy själv. Hemsydda kuddar blir en personlig detalj som sätter karaktär på hemmet.

Inred med personliga saker

Ett hem är en plats där du ska trivas och må bra. De flesta av oss känner oss trygga när vi omges av välkända ting. Ett knep för att skapa trivsel är att låta hemmet avspegla din personlighet. Ta med tavlor, prydnadssaker och andra föremål från ditt föräldrahem och låt dem få en ny plats i din nya bostad. Du kan också fynda prylar på loppis som bidrar med en personlig stil. Fotografier på nära och kära är ett annat sätt att uttrycka din personlighet. Gör en fotovägg med olika ramar så kommer du aldrig att känna dig ensam.