Flytta enkelt med flyttfirma och andra tips

Vissa älskar att flytta till ett nytt boende, men få skulle nog säga att flyttarbetet i sig är särskilt lustfyllt. Med hjälp av en flyttfirma och struktur i förberedelserna kan en flytt dock gå riktigt smidigt. Hitta bra tips om flytten i den här artikeln.

För de flesta är en flytt ett stort projekt. Även om det kan kännas kul att flytta och komma till något nytt, är det samtidigt något som många bävar inför. Det är lätt hänt att få ett stresspåslag inför en flytt med tanke på hur mycket det oftast är som behöver göras för att det ska flyta på smidigt. Att börja förbereda flytten i god tid gör stor skillnad. Likaså kan flytten underlättas mycket om du hyr en lokal flyttfirma. Om du bor i Kristianstad med omnejd kan du hyra Tryggaflytt som du hittar på https://tryggaflytt.se/flyttfirma-i-kristianstad/, de erbjuder nöjdhetsgaranti. Här kan du läsa vidare om olika tips för hur du förbereder flytten på bästa sätt.

Förberedelser är A och O

kartongBland det första du kan ta tag i för att underlätta flytten är att göra dig av med sådant du inte behöver, det vill säga att du minskar flyttlasset. Eftersom du ändå behöver plocka fram allt du har i dina gömmor kan du lika gärna göra en översyn och sälja eller skänka bort sådant som inte varit framme eller använts på lång tid. Lars Lindkvist som är professor i organisation och ledarskap använder sig av städgurun Marie Kondos råd när han ska flytta. Det vill säga att han behåller allt som han känner någonting inför och gör sig av med allt annat. Det skriver SVT Nyheter i en artikel publicerad 2019.

När du rensat

När du rensat ut allting du inte behöver ta med dig till ditt nästa hem är det väl dags att packa? Kanske, men det kan också vara en bra idé att göra som Expressen tipsar om. Gör en lista över allt som ska flyttas. Listan ska inkludera var varje sak är och vilket rum den ska till. Du kan sedan använda listan som utgångspunkt när du packar ned allt i lådor. Oavsett om du anlitar en flyttfirma eller inte är det en stor fördel om du märker varje låda med vad den innehåller och i vilket rum den ska ställas.

I samband med själva flytten

flyttfirmaVeckorevyn ger de här två smidiga tipsen: Packa en väska med dina viktigaste vardagsprylar, alltså sådant som tandborste, tandkräm, pyjamas och duschgrejer. De kallar det för en ”övernattningsväska”. I samma anda kan du packa en låda med diverse prylar som kan vara användbara i fasen mellan den sista packningen och innan uppackningen är avklarad. I den lådan lägger du sådant som en uppsättning tallrikar och bestick, dricksglas, handdukar och städgrejer. Det vill säga sådant som du kan behöva under den tid av flytten då det är som mest kaotiskt. Ju mer strukturerad och planerad du är inför flytten, desto smidigare och mindre kaotiskt kommer även själva flyttarbetet att bli.