Flytta dit det händer

Vi har tidigare skrivit om hur en ska hantera en flytt av kontoret, och vad man kan göra för att det ska gå mer smidigt. Bland annat skrev vi: 

Alla som har varit med om en kontorsflytt vet hur slitigt det kan bli för den ansvariga, och det är nog många som är glada över att de slipper vara den som har hand om flytten.

Och att flytta kontoret är självklart jobbigt för samtliga, men det kan vara en värdefull sak att göra. Exempelvis till en ort som har mycket att erbjuda, som Helsingborg just nu.

I Helsingborg gjorde man nämligen i slutet av 2014 en stor satsning på e-handel vilket kommer att leda till drygt 400 arbetstillfällen. Det är företaget Acrinova AB Som har köpt ett ett område på 112 000 kvadratmeter mark och tanken är att de ska bygga upp ett e-handelskluster. Det innebär ett plats där de som bedriver handel online ska kunna ta hand om varandra inom lagerhållning och distribution för att göra ännu mer vinst. Satsningen i det hela är unik och förhoppningsvis kommer det hela stå klart inom 5 år.

Så om du arbetar med e-handel är det en mycket god idé att satsa på en flytt av bolaget till Helsingborg, för att kunna hjälpas åt tillsammans med andra bolag. Och om ditt bolag har ett annat fokus än onlinehandel bör du flytta bolaget till var det är mest aktuellt för det bolaget. Om du inte vet vart det är? Hör av dig på sociala medier och med branschfolk, det kanske helt enkelt är bäst om du stannar där du är.

rangligt hud