Ett uterum att njuta av

När man flyttar till en ny plats har man kanske turen att även få en bit trädgård eller uteplats att dekorera och boa in sig i. I dag skriver vi om tips på hur man kan inreda denna.

3446892-kaprifolI Sköna Hem kan vi få en hel massa tips på hur man får sin uteplats att verkligen blomma – både bokstavligt och bildligt. Förutom att ordna med trätrall eller stengolv listar vi flera av tipsen här nedan i en lista:

  • Jobba med vackra krukodlingar. Buxbom och citrusväxter ger en kontinental känsla
  • Jobba med utebelysningen för en mysig och ombonad känsla
  • Våga lägg ut trall eller stenplattor även på andra platser i trädgården
  • Att spänna upp tyg eller en vit duk skapar snabbt en härlig känsla
  • Ommålade lastpallar kan bli riktigt fina bord, med rullhjul under
  • Skapa gärna fler sittgrupper runt om i trädgården
  • Att hänga upp en hängmatta ger en mysig viloplats
  • Träden går att dekorera med exempelvis vimplar och lyktor

Bygg vissa av möblerna helt själv

Det finns mycket man kan göra för att få sin uteplats att verkligen kännas som ett extra rum när sommaren. Förutom ett par riktigt bekväma och snygga trädgårdsstolar kan ett stadigt bord vara på sin plats. I Vi i Villa kan vi läsa om hur ett par byggde sitt eget rustikt bockbord av breda plankor som står mot både väder och vind. Inte bara byggde de sitt eget bord, de klurade även ihop hur de kunde få till en bänk med inbyggd förvaring och tillhörande blomlåda samt odlingshyllor av vanliga lastpallar. Så det är inte alltid man behöver köpa allt till sin uteplats utan ibland kan en faktiskt bygga möbler till den.

Samtidigt i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur ett gäng studenters uteplats i Borås rasade ihop och fick evakueras. Det är alltid bra att se till så att grunden är tålig och inte har sprickor, för ett sådant missöde är inte alls roligt att råka ut för. Som tur var blev ingen av studenterna allvarligt skadade. I artikeln kan vi läsa att det var grunden till en uteplats som rasade ner hela tre meter, ner i en å. Läskigt!