Därför väljer svenskarna att flytta utomlands

De flesta kan räkna ut varför just svenskarna flyttar utomlands, längtan efter sol och värme är stor i den kalla norden. Det är en stor andel som uppger värmen som främsta anledningen till flytt, hela 47 % enligt en undersökning som gjordes av Fastighetsbyrån.

Nästan hälften, 47 procent, av svenskarna anger ”För att få ett varmare klimat” som främsta orsak till att vilja flytta utomlands. Något mer än var fjärde, 28 procent, vill främst få ett miljöombyte medan 9 procent anger jobb som främsta orsak till att flytta utomlands. Det är i åldersgruppen 20-35 år som flest, 77 procent, drömmer om att flytta utomlands.

Ordna upp dina affärer innan flytten

Anlita städfirman exempelvis http://vaxholmstad.se och ha alla dina papper, affärer och relationer i ordning. En flytt för miljöbytets skull innebär inte att alla problem man har löser sig självt utan se till att ha allting löst när du reser. Om man inte har alla delar i ordning så är risken att problemen hopar sig hemma och svårigheter att flytta tillbaka uppstår. Så se till att lägenheten hamnar i goda händer eller har sålts, oroa er inte för städ och liknande då det bara tar extra tid som kan läggas på annat. Säg upp alla konton, abonnemang och avtal minst tre månader innan avresa, glöm inte heller att göra er av med så mycket som möjligt. Sälj av saker som inte behövs, dels får man in en extra peng, dessutom blir lasten betydligt mindre vid själva flytten. Det kan trots allt vara skönt att inte ha så mycket med sig och om man ska det så kan man vara glad att man hittade en flyttfirma som vill ta ett så stort lass utomlands.