Bra inflyttningspresent

När någon nära flyttar innebär det oftast hjälp med flytt, flyttpizza och sedan efter ett tag den efterlängtade flyttpresenten. Och att hjälpa till med att bära kartonger gör man om man är en riktig vän, likaså äter man glupskt upp pizzan man fått. Men när det kommer till den där presenten som man förväntas ha med sig så är det många som får stor panik. Och visst kan man få ångest då man vill ge den mest ultimata presenten som möjligt. Men, viktigt är att försöka ta ned dig själv på jorden och inse att det inte är läge att leka Anders Borg och ge bort 14 miljoner som han gjorde till Victoria och Daniel. Men, det kanske heller inte är så roligt att köpa en blomma vid den lokala livsmedelsbutiken precis vid den nyinflyttade bostad. Så, hur ska man då tänka för att ge bort något som man har råd med, känner sig stolt över och som den inflyttade uppskattar. Här kommer några tips.

Lite olika inflyttningspresenter

  • Börja med att fundera på vad det är för en person som du ska ge presenten till, och sedan vad du är för en person så att du kan göra den lite mer personlig.
  • Utgå från att när man flyttar så är det mycket man behöver i sin nya bostad, speciellt om det är en flytt till sin första. Då kan det vara oerhört bra att ge bort vackra bestick eller andra köksredskap av lite finare kvalitet. För det är alla gånger trevligare att ha det än porslin och bestick från IKEA.
  • Om inspirationen och kraften slutar vid en blomma så försök att tänka steget längre i blomvägen. Detta kan du enkelt göra genom att köpa ett vackert litet växthus i glas så personen får odla något som börjar gro i samband med att man flyttat till nytt. En vacker symbolik. Men du kan även måla en egen kruka så den blir lite mer personlig.
  • Ge bort en upplevelse: när allt inte är i ordning hemma så kanske det som behövs är att gå ut och äta en god bit mat och att umgås. Det kan bli ett skönt avbrott och är alla gånger en uppskattad present.